How to Cook Delicious Gratin dauphinois

Gratin dauphinois. Recette du gratin dauphinois traditionnel facile à réaliser. A déguster en famille ou entre amis. A French gratin Dauphinois is a classic dish and the ultimate comfort food.

Gratin dauphinois Merci de nous donner un coup de main en nous signalant les. Potatoes au Gratin is the ultimate potato recipe! French classic with layers of thinly sliced potato, cream, butter, garlic and cheese, you can't go wrong! You can have Gratin dauphinois using 9 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Gratin dauphinois

  1. Prepare 7 of grosses pommes de terre.
  2. You need 60 cl of crème semi-épaisse.
  3. You need 3 cuillères à soupe of lait.
  4. You need of Sel.
  5. You need of Poivre.
  6. You need 1/2 cuillère à café of muscade.
  7. Prepare 1 gousse of d'ail.
  8. It's 1 cuillère à soupe of d'huile de tournesol.
  9. You need 100 g of lait.

Ci sono innumerevoli versioni, ma ricordate, la ricetta autentica è senza formaggio! Potrà essere un delizioso contorno oppure un piatto. 🎦 Gratin dauphinois. Alternative names. pommes de terre dauphinoise. potatoes à la dauphinoise. The gratin Dauphinois (potato gratin) is French specialty from the town of Grenoble and it is made out of top quality potatoes thinly sliced evenly (using a mandolin or food processor) garlic and cream.

Gratin dauphinois instructions

  1. Hacher la gousse d’ail dans le plat à gratin et verser l’huile de tournesol, puis les étaler dans tout le plat avec la main.
  2. Après avoir éplucher toutes les pommes de terre et les avoir coupées finement à l’aide d’une mandoline, les placer dans le plat en les superposant comme des écailles de poisson et saler entre chaque étage.
  3. Dans un bol, quand tous les étages sont faits, verser la crème, le lait, le poivre et la muscade.
  4. Mélanger puis verser le tout au dessus des pommes de terre pour les recouvrir.
  5. Enfourner à 200° pendant 45 minutes.

Gratin Dauphinois: Gratin Dauphinois or Potato Dauphinois is a very popular French side dish. This is a simple cheat recipe to prepare the dish quickly. La recette du gratin dauphinois est originaire, comme son nom l'indique, du Dauphiné (actuelle La recette traditionnelle du gratin dauphinois ne comporte ni fromage, ni béchamel, n'en déplaisent aux. Gratin dauphinois is a typical dish from the French Alps made with thinly sliced potatoes baked in a sauce of milk, eggs, cream and garlic and topped with cheese. The ultimate recipe for French scalloped potatoes or Gratin Dauphinois.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts