Recipe: Perfect Gratin Dauphinois

Gratin Dauphinois. Recette du gratin dauphinois traditionnel facile à réaliser. A déguster en famille ou entre amis. A French gratin Dauphinois is a classic dish and the ultimate comfort food.

Gratin Dauphinois Merci de nous donner un coup de main en nous signalant les. Potatoes au Gratin is the ultimate potato recipe! French classic with layers of thinly sliced potato, cream, butter, garlic and cheese, you can't go wrong! You can cook Gratin Dauphinois using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Gratin Dauphinois

  1. You need 1,5 of Kg de pommes de terres.
  2. Prepare 1 of L de lait.
  3. It's 3 dL of crème fraîche épaisse.
  4. You need 100 g of beurre.
  5. You need 5 gousses of d'ail.
  6. You need of Muscade.
  7. You need of Sel, Poivre.

Ci sono innumerevoli versioni, ma ricordate, la ricetta autentica è senza formaggio! Potrà essere un delizioso contorno oppure un piatto. 🎦 Gratin dauphinois. Alternative names. pommes de terre dauphinoise. potatoes à la dauphinoise. The gratin Dauphinois (potato gratin) is French specialty from the town of Grenoble and it is made out of top quality potatoes thinly sliced evenly (using a mandolin or food processor) garlic and cream.

Gratin Dauphinois step by step

  1. Préchauffez votre four à 180°C..
  2. Épluchez et émincez les pommes de terres en fines rondelles..
  3. Faire bouillir le lait + la muscade + l'ail + le sel et le poivre. Y ajouter les pommes de terres et faire cuire 10 minutes en remuant régulièrement (baisser le feu pour ne pas faire brûler le fond)..
  4. Beurrez le plat à gratin..
  5. Versez le contenu des pommes de terres + le lait dans le plat..
  6. Ajoutez la crème fraîche et le beurre sur le dessus..
  7. Enfournez 60 minutes à 180°C..
  8. Servez et dégustez !.

Gratin Dauphinois: Gratin Dauphinois or Potato Dauphinois is a very popular French side dish. This is a simple cheat recipe to prepare the dish quickly. La recette du gratin dauphinois est originaire, comme son nom l'indique, du Dauphiné (actuelle La recette traditionnelle du gratin dauphinois ne comporte ni fromage, ni béchamel, n'en déplaisent aux. Gratin dauphinois is a typical dish from the French Alps made with thinly sliced potatoes baked in a sauce of milk, eggs, cream and garlic and topped with cheese. The ultimate recipe for French scalloped potatoes or Gratin Dauphinois.

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